CPanel Ve Plesk

 Plesk Panel ve cPanel Arasındaki Farklar

Plesk panel ve cPanel arasındaki farklar nelerdir?’ sorusu konu ile ilgisi olan kimseler tarafından en çok araştırılan konu başlıklarından bir tanesidir. cPanel ve Plesk Panel arasındaki teknik farklar olmakla beraber ikisi arasında fark olarak kabul edilebilecek özellikler şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Plesk Panel ve cPanel arasındaki farklararasındaki en temel olanlarından bir tanesi kullanıldıkları dönemlerdir. cPanel 1990’lı yıllarda tercih edilirken, Plesk Panel ise 2000’li yıllarda kullanılmaya başlanmıştır.
  • İki panel arasındaki bir diğer temel farklardan bir diğeri panellerin kullanıldıkları işletim sistemlerinde sundukları verimdir. cPanel Linux tabanlı işletim sistemleri ile kullanıldığında daha yüksek verimlilik sunarken Plesk Panel daha çok Windows tabanlı işletim sistemlerinde istenilen verimi sunduğudur.
  • İki panel arasındaki temel farklardan bir diğeri de sitelerin kullandıkları ara yüzlerdir. Kullanıcı yorumları incelendiğinde cPanel’in daha sade bir ara yüze sahip olduğu ifade edilmektedir.

Plesk Panel ve cPanel Nedir?

Plesk panel ve cPanel, konu ile ilgisi olan kimseler tarafından araştırılan ve dönemin en popüler panelleridir. Plesk Panel ve cPanel arasındaki farklar azımsanmayacak kadar çok olsa da ikisi de kontrol panelidir. Bu paneller sayesinde site sahipleri sitelerini nasıl yönettikleri hakkında bilgilere ulaşabilmekte ve web sitenin performansının artmasını sağlayabilmektedirler. Kontrol panelleri sayesinde yapılacak işlemler kolay bir şekilde gerçekleştirilmekte ve sitede içerik üretiminin daha hızlı gerçekleşmesini sağlamaktadırlar.

Panel seçiminin önemi azımsanmayacak kadar çok olduğundan dolayı seçim yapılırken yeteri kadar araştırma yapılmalı ve seçim sonrasında panel değişiminin zorluklar yaşatabileceği bilinerek tercih yapılmasılıdır.

cPanel ve Plesk Panel Üzerinden Yapılabilecek İşlemler Nelerdir?

cPanel ve plesk panel üzerinden gerçekleştirilebilecek işlemler şu şekilde özetlenebilmektedir:

  • İki kontrol panelinde de e-mail hesapları açılabilmekte ve bu hesaplar kontrol edilebilmektedir.
  • İki kontrol paneli ile de yedekleme işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.
  • İki kontrol paneli ile de veri tabanı oluşturulabilmektedir. Oluşturulan veri tabanında düzenleme işlemlerini gerçekleştirilebilmektedir.
  • Subdomain yaratma işlemleri gerçekleştirilebilmekte ve yaratma işlemi sonrasında subdomain istatistikleri ayrıntılı bir şekilde incelenebilmektedir.
  • İki kontrol paneli ile de disk kullanım bilgileri incelenebilmektedir.

cPanel Kontrol Paneli mi, Plesk Panel Kontrol Paneli M?

‘Hangi kontrol paneli tercih edilmelidir?’ sorusu ilgili kimseler tarafından cevabı en çok aranan soru başlıklarından bir tanesidir. Plesk Panel ve cPanel arasındaki farklar incelendiğinde iki kontrol panelinde çok farkın olmadığı göze çarpmakla birlikte kullanıcı yorumları incelendiğinde cPanel’in kolay kullanılabilir ara yüzü nedeniyle daha çok tavsiye edildiği göze çarpmaktadır

Yorumlar